Eдна от важните каузи, за които принцеса Даяна се е застъпвала винаги, е здравето и благополучието на децата по цял свят. Явно настоящата принцеса на Уелс не смята да бяга от "наследството" на предишната, която, освен всичко това, се пада и нейна свекърва.

Кейт Мидълтън, Shaping Us и новата кампания за ранно детско развитие на принцесата на Уелс

Когато Кейт остава силният в семейството

Нова инициатива на принцесата на Уелс

Миналата седмица Кейт Мидълтън стартира нова мащабна програма за насочване на вниманието към това колко са важните първите пет години за развитието на всяко дете. От тях зависи в какъв възрастен ще се превърне то после.

Инициативата се нарича Shaping Us и е мащабна - има собствен Instagram профил и сайт, специален късометражен филм, който вече се излъчва на места, покрай които преминават хиляди човека на ден, като площад Пикадили в Лондон например.

За да привлече още повече внимание към каузата си, Кейт Мидълтън направи и нещо "немислимо" - сподели лична снимка. "Лицата са най-хубавата играча за бебета", гласи текстът към фотография, на която виждаме принцесата като бебе.

Тя пояснява, че на снимката е с баща си Майкъл Мидълтън, а кадърът е запечатан от майка и Каръл. И напомня колко са важни първите пет години за формирането на детския мозък. "Надявам се да се присъедините към мен и да споделите своя снимка от времето преди да сте навършили пет", пиша самата Кейт.

Тя допълва, че снимките не само ще насочат вниманието към идеята на Shaping Us, но и ще са чудесен повод за усмивки и споделяне на спомени. Сред звездите, които веднага откликнаха на призива й, бяха популярният готвач Джейми Оливър, както и футболистът Хари Кейн.