Вчера, 9 януари, Кейт Мидълтън навърши 40 години. Не знаем дали е от суеверните, които смятат, че този рожден ден не се празнувам, но знаем, че зарадва всички свои почитатели (които не са никак малко) с няколко нови портретни снимки.

Кейт Мидълтън на 40

Кейт Мидълтън на 40

Най-интересните факти от живота на херцогинята

Трите кадъра са заснети от модния фотограф Паоло Роверси. На тях херцогинята на Кеймбридж позира с рокли на любимия си дизайнер Alexander McQueen. На една от снимките е с обеци, които са били на принцеса Даяна, а на останалите - с бижута от колекцията на кралица Елизабет Втора.

Мини фотосесията е необичайна за Мидълтън, която предпочита сама да застава зад обектива и да запечатва кадри със семейството си. Тя рядко позира и за списания. А тези снимки показват Кейт красива, зряла, уверена и величествена - истински достойна да застане по бъдещия британски крал.

Роверси също нарича кадрите "специални". Те напълно целенасочено са с ретро привкус, защото са използвани филтри. Кейт позира пред обектива на фотографа през ноември в Kew Gardens. Снимките са част от проект от Националната портретна галерия, на която е патрон.

Те ще бъдат изложени на три специални за нея места. Едното е Бъркшир, където Мидълтън е израснала. Второто е университета Сейнт Андрюс, където завършва образованието си и се запознава с принц Уилям.

Третото е Ангълси - мястото, където двойката живее преди и в началото на брака си. След това снимките ще станат част от постоянната колекция на Националната портретна галерия.