Кейт Бланшет се запознава със сценариста Андрю Ъптън през 1996 г. В началото двамата са предпазливи един към друг. Андрю смята, че тя е твърде дистанцирана, а Кейт - че той е капризен и арогантен. Двамата са в едни и същи кръгове и пътищата им често се пресичат, като всеки път между тях прехвърчат искри.

Защо Кейт Бланшет се чувства подценена в родната си Австралия

Защо Кейт Бланшет се чувства подценена

Разсъждения за актьорската професия

В един момент бившите "врагове" са хванати да се целуват на светско събитие. Три седмици по-късно двойката обявява годежа си и скоро след това сключва брак. Оттогава Кейт и Андрю са неразделни вече 26 години. Двамата имат четири деца: трима сина и една осиновена дъщеря. Те не само споделят любовта, семейството и общите си интереси, но и работят заедно.

Дали обаче няма проблем в, на пръв поглед, идиличното семейство на Кейт Бланшет...

Точно това се питат много от чуждестранните медии, в това число и Daily Mail, след като по време на наградите BAFTA aвстралийската актриса, която изуми на събитието, появявайки се в елегантна, кафеникава рокля на Louis Vuitton, даде повод и за сериозни дискусии.

Снимка 654506

Източник: GettyImages

Защото вместо да носи сватбения си пръстен, звездата от Tár беше предпочела голям коктейлен пръстен с изумруд. Съпругът й също не присъства на събитието.

Любопитно е, че Кейт беше забелязана без халката си и по-рано този месец, когато присъства на събитие в Ню Йорк в Музея за модерно изкуство. Тогава австралийката не направи опит да прикрие липсващото бижу от пръста си, докато позираше пред фотографите. През октомври 2023 г. Бланшет отново беше без сватбената си халка на едно от дефилетата на Седмицата на модата в Париж. 

Снимка 654507

Източник: GettyImages

Източник, близък до двойката, сподели в интервю пред Daily Mail, че липсващият пръстен е предизвикал сериозна тревога сред познатите й за състоянието на брака й.

Кейт Бланшет и Хана Уадингам като помощници на принц Уилям на наградите Earthshot в Сингапур

Другата Кейт, която ще застане до принц Уилям

Когато принцът е без съпругата си

"Появата на Кейт без пръстена шокира приятелите им. За първи път се чудят дали нещата не са толкова розови, колкото изглеждат", твърди пред изданието близък до двойката човек.

Снимка 654505

Източник: GettyImages

От известно време бракът на Кейт Бланшет и Андрю Ъптън буди доста въпроси. Причината е, че двойката не се е появявала публично заедно от август миналата година, когато съпрузите бяха снимани да се наслаждават на почивката си в Ибиса. Освен това по-рано този месец двамата пуснаха на пазара обширното си имение в Прахран, Мелбърн.

Въпреки че актрисата и съпругът ѝ живеят в Обединеното кралство от 2015 г., като съвместно притежават и няколко други имота, не може да се отрече, че продажбата на австралийския им дом изглежда подозрителна.