Кейт Бланшет направи любопитно признание. Актрисата сподели, че ѝ е необходимо "постоянно да оправдава" кариерата си в родната си Австралия и дори смята, че професията ѝ там не се зачита така, както в повечето страни.

Кейт Бланшет, Tár, Оскари 2023 и защо актрисата заяви, че ще се оттегли от киното

Отказва ли се Кейт Бланшет от киното

И то след поредната номинация за Оскар

Нещо повече - актрисата от филма Tár призна, че непознати постоянно я питат с какво си изкарва прехраната. И определено няма славата и известността, с които се сблъсква във Великобритания и САЩ, където прекарва голяма част от времето си.

Според вестник Courier Mail по време на събитие в театър "Рослин Пакър" на Театралната компания в Сидни, която тя и съпругът ѝ Андрю Ъптън ръководеха от 2008 до 2011 г., Бланшет е казала: "Най-неприятното нещо за нас като актьори в Австралия е да се качим на задната седалка на таксито и шофьорът да ни попита с какво се занимаваме. Непрекъснато трябва да се борим за място и да доказваме, че имаме право да бъдем артисти в Австралия."

"Утешителното е, че все пак в чужбина нашата култура не само зачита, но дори се възхвалява. Като че ли австралийците не осъзнават какво имаме тук. А живеейки и работейки в чужбина, аз мога да видя абсолютно обективно какво наистина имаме тук."

54-годишната актриса признава, че популяризирането на родни истории, каткто е в новия ѝ филм The New Boy - в който се разказва за младеж от коренното население, притежаващ свръхестествени сили и живеещ в австралийската пустош по време на Втората световна война - е приоритет за нея.

Освен че участва в продукцията, където влиза в ролята на монахиня, Кейт Бланшет е и съпродуцент на филма.

Кейт Бланшет, Едит и как изглежда 7-годишната дъщеря на актрисата

Когато Кейт Бланшет реши да покаже дъщеря си

Как изглежда 7-годишното момиченце на актрисата

Преди няколко месеца звездата и носителка на Оскар, предизвика вълнение, когато се присъедини към видеоклип на американското поп-рок дуо Sparks. В него тя танцува на песента им "The Girl Is Crying In Her Latte". Преживяване, което Бланшет определи като "вълнуващо", пише Bang Premier.