В сряда, 11 март, съдът в Ню Йорк присъди 23 години затвор на Харви Уейнстейн по две обвинения за сексуален тормоз и изнасилване. Новината бе приета с радост от всички последователи на движението #MeToo.

Харви Уейнстейн, обвиненията в изнасилване и присъдата от 23 години затвор

Колко години ще лежи в затвора Харви Уейнстейн

Едни плачат, други ликуват

Присъдата обаче не сложи край на разкритията, свързани с похожденията на холивудския продуцент. Часове след разпространението на новината Кейт Бекинсейл сподели две снимки в профила си в Instagram - една своя и една на Уейстейн, направени през 2001 г. на премиерата на филма "Знак на съдбата" в Ню Йорк.

Актрисата написа и дълъг пост, в който отправя закъснели обвинения и прави едно трудно признание.

По думите на актрисата, целият екип на продукцията не е искал да присъства на събитието, защото то е трябвало да се проведе дни след атентата на 11 септември в града, в който все още са се усещали пушеците от пожара в Световния търговски център.

Но Харви е настоял и всички се качили на самолета за Ню Йорк. На деня след премиерата той се е обадил на Кейт и я е попитал дали иска да доведе своята дъщеря, която тогава е нямала и две години, в къщата му, за да си играе с неговата.

Тя се съгласила, а щом пристигнала, продуцентът повикал бавачката, която да отведе децата в другата стая. Бекинсейл тръгнала с дъщеря си, но Уейнстейн й заповядвал да остане при него. Тогава й се разкрещял и използвайки нецензурни епитети я обвинил, че е "прецакала" премиерата.

"Ако реша да опъна червения килим, обличаш тясна рокля, разклащаш дупето и гърдите си и не изглеждаш като тъпа лесбийка", й казва Харви. И за да е още по-убедителен, го придружава и с няколко псувни. Това кара Кейт да избухне в плач. Тя все пак се опитва да му обясни, че в подобен труден за града момент не смята, че фриволното облекло и поведение е подходящо.

Уейнстейн побеснява и й казва, че това е неговата премиера и дори да я накара да си покаже интимните части на червения килим, тя трябва да го направи. Актрисата успява да избяга от къщата на продуцента, но споменът не бяга от главата й вече почти 20 години.

Бен Афлек, Харви Уейнстейн и "червеният списък" на продуцента, осъден за изнасилване и сексуално насилие

Какво свързва Бен Афлек с Харви Уейнстейн

Нови подробности около делото

Бекинсейл завършва с това, че присъдата от 23 години е голямо облекчение за нея и за всички жени, които Харви е насилвал сексуално. Тя се надява това дело да послужи за урок за всички, които си позволяват да злоупотребяват със своята власт не само в шоубизнеса, но и във всички другите сфери.