В повечето страни по света употребата и притежанието на марихуана е незаконно и се наказва от закона. Разбира се, има изключения, като някои щати в Америка например.

Сет Роугън, Houseplant, компанията му за марихуана и атрактивния нов дизайн на опаковките й

Какво продава Сет Роугън в тези кутийки

Има връзка с компанията му Houseplant

Именно там не са малко известните личности, които инвестират в бизнеси, занимаващи се именно с марихуана. Като Сет Роугън например. Но въпреки това нагласите към употребата и въздействието ѝ върху хората не са особено добри.

Това обаче не пречи на много спортисти да я употребяват. Като Кевин Дюрант например, който през последните 10 години е един от най-добрите баскетболисти в NBA. В интервю за предаването на Дейвид Летерман My Next Guest Needs No Introduction Дюрант казва, че редовно употребява марихуана.

Баскетболистът казва, че за него тя е като да изпие чаша вино, защото го отпуска и поне малко изчиства разсейването от мозъка му и го успокоява. Самият Летерман споделя история от младините си, когато е отишъл на бейзболен мач заедно с приятелката си и е бил напушен.

Малко след това пък Кевин Дюрант казва (къде на шега, къде не), че дори в момента на разговора им е под въздействието на марихуана. В интервюто става дума и за инвестицията на баскетболиста в технологичната платформа Weedmaps, която има за цел да промени стигмата около марихуаната.

Кевин Дюрант, Master & Dynamic и в какво инвестира баскетболиста

В какво инвестира един от най-богатите баскетболисти

Кевин Дюрант не оставя бизнеса

Според Дюрант в близко бъдеще дори в Ню Йорк ще бъде напълно легално човек да си поръча марихуана и не разбира защо в момента има много такива, които излежават дълги присъди именно заради това, пише Complex.