Семейството на принца и принцесата на Уелс определено не е в най-добрия си период. След като стана ясно, че бащата на Уилям крал Чарлз е диагностициран с рак в началото на годината, през март и съпругата му Кейт Мидълтън разкри, че страда от онкологично заболяване.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън искат да отложат наследяването на трона - ето защо

Отказаха ли се Уилям и Кейт от престола

Поне временно

На фона на тези събития тежестта върху Уилям е голяма - като престолонаследник той е длъжен не само да подкрепи баща си, но и да поеме част от задълженията му. Като съпруг и баща на три деца принцът трябва да остане стожерът в семейството, който устоява на всичко в такъв труден момент.

Несъмнено малко помощ няма да му е излишна - колко ли по-лесни биха били нещата за него, ако майка му принцеса Даяна беше жива и го подкрепяше... Уилям обаче явно е намерил "втора майка" в лицето на Керъл Мидълтън, пишат Daily Mail.

Снимка 660705

Източник: GettyImages

Принцът и майката на съпругата му са забелязани заедно в бар в Норфолк. "Той просто влезе и прекоси бара. Беше с Керъл Мидълтън", пояснява собственикът на бара пред изданието. Според него излизането им е било съвсем неформално, без излишна показност.

Откакто на 22 март Кейт Мидълтън лично съобщи за диагнозата си с видео в Instagram, родителите й Керъл и Майк са неотлъчно до нея и семейството й. Двамата живеят съвсем близо до жилището на семейство Уелс в Уиндзор.

Снимка 567468

Източник: GettyImages

И очевидно не само Кейт разчита на майка си в този труден момент. Принц Уилям също е намерил доверен и близък човек в лицето на тъща си - жена, която поне отчасти да запълни празнината, оставена след принцеса Даяна.