Едва ли някой е очаквал, но Кендъл Дженър се забърка в правни неприятности. Тя е на път да бъде съдена от модна компания заради това, че не е изпълнила задълженията си по договор, по който са й платени 1.5 милиона долара.

Италианският моден бранд Liu Jo обвинява 25-годишният модел в това, че не се е явила на втората фотосесия за рекламна кампания, за която е получила 1.5 милиона долара. След като е осъществила снимките през 2019 г. за кампанията Пролет-лято 2020, Кендъл не се е явила на втората фотосесия.

Тя е трябвало да се състои през март 2020 г. в Лондон, но заради коронавирус пандемията моделът не е пристигнала в британската столица. От Liu Jo казват, че са й предложили нови дати за снимки през есента, но Дженър ги е отказала.

От TMZ съобщават, че мениджмънт компанията на модела твърди, че многократно са предлагали различни други дати на Liu Jo, но до нови снимки така и не се е стигнало. Което е точно обратното твърдение от това на италианците.

Каква точно е истината предстои да се разбере по юридически път. Междувременно е ясно, че Дженър не е върнала предварително платената й сума, нито е платила неустойка за неизпълнението на задълженията си.