След като сезонът не започна добре за Новак Джокович, очакванията бяха Карлос Алкарас да се възползва от спада във формата на сърбина, за да се качи отново на първото място.

Indian Wells 2024 и нашествието на пчели, което прекъсна мач на Карлос Алкарас

Странната причина, заради която прекъснаха мач на Алкарас

Природата е по-силна

Формата на испанеца обаче също не е върхова и от вместо да стане отново световен номер едно загуби една позиция и бе изправарен от Яник Синер. И всичко това въпреки, че спечели вече един трофей - този от Indian Wells.

Неубедителната игра на Алкарас обаче не е единственият му проблем, защото от известно време го преследва контузия. Заради болки в дясната ръка Карлос Алкарас се отказа от участие в Monte-Carlo Masters - първият голям турнир на клей за сезона.

Очакваше се испанецът да е здрав и готов за Barcelona Open, където има големи шансове да видим в действие отново и Рафаел Надал. Е, за Надал все още не знаем, но за Алкарас е сигурно, че няма да участва, защото проблемите за него продължават.

Испанецът се оттегли от турнира в Барселона, защото същата тази контузия, която го спря от участие в Monte-Carlo Masters, няма да му позволи да се състезава и в Barcelona Open.

Новак Джокович на Monte Carlo Masters - как сърбинът дирижира освиркванията на публиката

Когато Новак Джокович дирижира освиркванията

Диригент и световен номер едно в тениса

Карлос Алкарас бе големият фаворит за титлата в Barcelona Open, защото той спечели предните две издания на турнира. След отказа му обаче Стефанос Циципас, който спечели Monte-Carlo Masters, се очертава като един от големите фаворити, пише Australian Associated Press.