Indian Wells е в разгара си и вече станахме свидетели на някои добри мачове и големи изненади, разбира се. Като отпадането на Новак Джокович от Лука Нарди.

Новак Джокович и изненадващото му отпадане от Лука Нарди на Indian Wells

Сушата (и падението) за Новак Джокович продължава

Какво се случва със сърбина

На турнира, който се играе на открити кортове в Калифорния, обаче се случват и далеч по-странни неща. На четвъртфиналния мач между Карлос Алкарас и Александър Зверев например се наблюдава рядко явление по тенис кортовете - нашествие на пчели.

Заради многото насекоми и опасност от ужилване мачът между двамата бе прекъснат за около два часа. Но преди това да се случи съдията на мача бе ужилен, а по-късно агентът на Алкарас потвърди, че и тенисистът е бил ужилен в областта на челото.

И тук не говорим за няколко пчели, а за цели рояци, защото има кадри, на които се вижда как много пчели са накацали върху някои от камерите, отразяващи мача.

"Със сигурност това беше най-необичайният мач, който съм играл в кариерата си. Никога не съм изпитвал нещо подобно. Никога не съм виждал нещо подобно. Така че мисля, че ще запомня този мач заради това", коментира след срещата Карлос Алкарас, пише Tennis Majors.

Снимка 657423

Източник: GettyImages

Необичайната ситуация е впечатлила и други тенисисти. Даниил Медведев например, който победи Григор Димитров на Indian Wells, коментира, че досега не е виждал нищо подобно и не смята, че това някога може да се повтори. Руският тенисист дори издаде, че изпитва лек страх от насекоми.

Коко Гоф също изрази учудването си от нашествието на пчели на корта, като тя каза, че е радостна, че Алкарас не е алергичен към ужилване и всичко с него е наред. В крайна сметка, ужилването не е повлияло на Карлос Алкарас, защото след прекъсването той успя да победи Александър Зверев.

Рафа Надал и оттеглянето му от Indian Wells, което повдигна много въпроси

Какво се случва с Рафа Надал

Идва ли краят за испанеца на корта

По този начин испанецът си осигури мач на полуфиналите на Indian Wells, където ще се изправи срещу Яник Синер и ще се надява този път пчелите да стоят далеч от корта.