В края на миналата седмица една снимка, разпространена в социалните мрежи, успя да ни озадачи и да предизвика редица въпроси. На нея виждаме рапъра Кание Уест и предприемача Илон Мъск.

Мястото, на което е направен кадърът, най-вероятно е домът на изпълнителя, а човекът зад обектива - половинката на милиардера - Grimes.

Дотук нищо чак толкова изненадващо - двама богати и известни мъже, които явно са намерили общо помежду си. По-интересното дойде малко след това.

Уест обяви в профила си в Twitter, че ще се кандидатира за президент на САЩ на следващите избори, които са само след няколко месеца. А Мъск побърза да заяви своята категорична "пълна подкрепа".

Решението на рапъра определено успя да озадачи мнозина, най-вече поради факта, че ще трябва да се изправи в директен сблъсък с доскорошния си близък приятел Доналд Тръмп, към когото не криеше симпатиите си. А така бе и един от малкото в шоубизнеса, които не го мразят и критикуват.

Но явно симпатизирането на чужди политики вече не е достатъчно на Уест и той иска да предложи своя програма, с която да направи Америка отново велика. А въпросителните на този етап са много повече от отговорите, които имаме.

Снимка 486802

Източник: GettyImages

На първо място е съмнението дали намеренията на Кание са истински, или не са просто поредният трик, с който да вдигне шум около името си и новия си албум. Но имайки предвид факта, че миналата година Уест заяви намеренията си да бъде кандидат през 2024 г., те явно са сериозни. Явно е намерил и причина да не чака още един нечий мандат.

Но щом наистина се е прицелил към политическа кариера, и то на този най-висш пост, не е ясно дали ще разчита на подкрепата на някоя партия, или по-скоро ще бъде независим кандидат, предава ABC.

С гръб от човек като Илон Мъск, със сигурност не му трябват политически съюзници, а и за финансовото обезпечение на кампанията също няма да се притеснява. В какво точно обаче ще се изрази подкрепата на собственика на Tesla и дали няма да търси нещо в замяна, също не е много ясно.

Предприемачът неведнъж е изразявал неодобрението си към политиките на Тръмп. Наскоро той дори наруши правилата и отвори фабриката си в Калифорния, въпреки забраната, свързана с COVID-19. За сметка на това, Мъск на няколко пъти е заявявал, че Уест го вдъхновява. Затова нищо чудно двамата да са сключили взаимно изгодна договорка.

Ким Кардашиян, договорът за KKW Beauty и милиардерка ли е вече

Милиардерка ли е вече Ким Кардашиян

Пореден правилен ход

Няма как да не се замислим и над въпроса какво би било, ако Ким Кардашиян стане Първа дама на САЩ... Определено тепърва ще става интересно и по пътя към в Белия дом, и в самата му сграда.