Семейство Кардашиян-Дженър успя повече от добре да материализира славата, която натрупаха покрай риалитито Kepping Up With Kardashians. Находчивите дами се ориентираха към модата и козметичния бранш и успяха да натрупат сериозно състояние.

Кайли Дженър, Forbes и защо изданието я премахна от класацията на най-младите милиардери

Лъжкиня или милиардерка е Кайли Дженър

Как успя да заблуди всички

Първа бе Кайли Дженър с нейните прословути червила, които прераснаха в цял бранд - Kylie Cosmetics. Миналата година тя го продаде на козметичния гигант Coty срещу 600 милиона долара, което я направи най-младата милиардерка в света.

Тази титла обаче бе опровергана наскоро от списание Forbes, а Кайли и сестрите й получиха обвинение, че преекспонират продажбите и размерите на своя бизнес. Но фона на това обаче дойде поредният им ход.

В понеделник, 29 юни, Coty обяви, че купува 20% от KKW Beauty - козметичния бранд на Ким Кардашиян, за сумата от 200 милиона долара. Така и най-простата математика показва, че компанията е оценена на 1 милиард долара. За сравнение - тази на Кайли бе оценена на 1.2 милиарда.

С договора Ким запазва мажоритарния си дял, както и правото да взима всички ръководни решения в козметични бранд. По думите й, получава свободата да се насочи върху "творческия контрол" на компанията и нейното промотиране, имайки сериозен гръб в лицето на Coty, предава CNN.

Сделката пък повдигна логичния въпрос милиардерка ли е сега Ким или не. Това, че KKW Beauty е оценена на милиард долара, не значи, че тя е постигнала подобна печалба или че Кардашиян има толкова пари в банковата си сметка, пояснява Forbes.

Смята се, че тази висока стойност се дължи най-вече на голямата популярност и доброто позициониране на бранда в социалните мрежи, не толкова на реалните приходи от покупки. Не бива да забравяме и факта, че майката на Ким притежава 8% дял от компанията.

Ким Кардашиян, Spotify и подкастът, който ще води риалити звездата

Новата роля на Ким Кардашиян

Поредна изненада

Затова финансовото издание твърди, че след крупната сделка нетното състояние на Кардашиян не надхвърля милиард долара, а е точно 900 милиона