Кание Уест е известен както с ексцентричното си поведение, така и със също толкова ексцентричните си идеи. Определено една от тях е да се кандидатира за президент на САЩ.

Роузи О'Донъл, Кание Уест и кандидатурата му за президент

Още една актриса се изправи срещу Кание

Амбиции или пълна излагация

През юли рапърът, който винаги е изразявал публично подкрепа си за президента републиканец Доналд Тръмп, съобщи, че самият той ще се бори за Белия дом.

Имаше и доста предположения, че може да дръпне гласове на чернокожи от демократа Джо Байдън.

Името му обаче не фигурира в бюлетините в много щати, тъй като той не успя да регистрира навреме своята кандидатура. А несвързаните му изказвания породиха притеснения за психичното му здраве. Още повече че през 2018 г. стана ясно, че страда от биполярно разстройство.

View this post on Instagram

on

Късно във вторник Кание публикува своя снимка пред избирателна карта с надписа "Кание 2024." С това той може и да призна, че с тазгодишната му кандидатура за президент на САЩ е свършено, но пък и намекна, че това не е краят на политическите му амбиции, защото явно гледа към изборите през 2024 г., както пише Reuters.

View this post on Instagram

on

Преди това Кание Уест гласува за себе си на президентските избори и публикува видеозапис в Twitter.

"Днес ще гласувам за президент на Съединените щати за първи път в живота си, и това ще е за някой, на когото имам пълно доверие... за мен", написа рапърът в друг туит. 

Кандидатурата на Кание Уест не беше подкрепена и от неговата съпруга - Ким Кардашиян.

Кание Уест признава, че е психично болен

Кание Уест признава, че е психично болен

Изпълнителят дава ексклузивно интервю