До края на мандата на Доналд Тръмп остават броени дни, но името му продължава да е най-коментираното в света. А докато очакваме Джо Байдън да заеме мястото си в Белия ден, неговото вице получи чест, която така и не бе отредена на Мелания Тръмп за четири години.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и как президентът защити Първата дама

Когато Доналд защити Мелания

И това доживяхме

Камала Харис, първата жена вицепрезидент на САЩ, се появи на корицата на новия брой на американския Vogue. И това се случи още преди да е встъпила официално в длъжност.

Снимката, която бе разпространена първоначално, показва Харис в спортно-елегантен стил, а вниманието веднага привличат младежките й кецове. И докато някои отсякоха, че подобен външен вид не е приемлив за един вицепрезидент, и то на корица на модно издание, в последствие стана ясно, че има известно объркване между екипа на изданието и този на Харис.

Нейните хора са били информирани, че за снимка на корицата ще се използва друга, на която тя е в светлосин костюм и на златен фон, а тази с кецовете ще бъде за вътре в списанието.

От Vogue уточняват, че и двата кадъра са автентични, а объркването идва оттам, че отскоро подготвят и дигитални корици. Освен това, всички дрехи, с които вицепрезидентът позира, са лично нейни, а не предоставени й за фотосесията, предава CNN.

Камала Харис, изборът й за вицепрезидент на САЩ и подкрепата, която получи от звездите

Камала Харис - жената, която обедини звездите

Исторически прецедент

Появиха се и коментари относно използваното осветление и обработката на снимките на Харис, които според някои целят да изсветлят цвета на кожата й. И мненията, че от Vogue са се отнесли неуважително към вицето на Байдън, а и че нейният екип не е достатъчно добре подготвен, стават все повече.