След по-малко от две седмици Доналд и Мелания Тръмп ще трябва да напуснат Белия дом, за да дойдат техните наследници - Джо и Джил Байдън. А дни преди това да се случи станахме свидетели на истински прецедент - президентът защити Първата дама публично, в социалните мрежи.

Добре знаем колко му е любимо на Тръмп да пише какво ли не, затова и си изпроси последната забрана да публикува в профилите си. В края на миналата година пък някак между другото се прокраднаха едни негови думи, които определено си заслужава да не подминаваме.

Много се говори и изписа за съпругата му Мелания и не едно и две бяха сравненията между нея и предшественицата й Мишел Обама.

Снимка 503993

Източник: GettyImages

За разлика от съпругата на първия цветнокож президент на САЩ, госпожа Тръмп не се появи на нито една корица на модно списание по време на мандата на съпруга си. А самият той има обяснения за това.

"Елитарните сноби от модната преса държаха най-елегантната Първа дама в американската история надалеч от своите корици в продължение на четири години", написа президентът.

Мелания Тръмп, краят на президентския мандат на Доналд Тръмп и плановете й за близкото бъдеще

Мелания иска да си ходи вкъщи

Как се подготвя за живота след Белия дом

Очевидно за него това е напълно целенасочено наговаряне, защото Мишел Обама е имала цели 12 корици за осемте си години като Първа дама. Разбира се, Мелания също неведнъж е била по списанията, но в ролята си на модел. Затова явно атаката е не толкова към нея, колкото към съпруга й, предава Independent.