За едни голямата новина от президентските избори в САЩ е, че Доналд Тръмп загуби, а за други - че страната има своя първи вицепрезидент жена, която на всичкото отгоре е цветнокожа.

Едно кратко видео обиколи интернет в последните дни. На него Камала Харис е облечена в спортен екип и говори с победителя Байдън.

"Направихме го, Джо", казва тя, без да крие колко е доволна от развоя на събитията.

Не по-малко доволни останаха милиони избиратели, както и редица представители на шоубизнеса, които в последните месеци не криеха и не спряха да изразяват подкрепата си точно за тази кандидат президентска двойка. А Харис стана любимката на голяма част от популярните дами. Затова и всички ликуваха с нея след победата.

Снимка 504620

Източник: GettyImages

Сред звездите, които поздравиха Байдън и Харис за подкрепата и истински се радваха на промяната в Белия дом, са Дженифър Лопес, Бионсе, Емили Ратайковски, Хейли Бийбър, Бела и Джиджи Хадид, Наоми Кембъл, Кейт Хъдсън, Лейди Гага, Рийз Уидърспун и още много други, предава ELLE.

Всички те видяха в новия вицепрезидент на САЩ надежда, че жените най-сетне ще получат своето заслужено място в обществото. А то е така необходимо и чакано особено след четирите години управление на Доналд Тръмп, който успя да настрои срещу себе си именно известните дами със сексистките си изказвания.

Джо Байдън, президентските избори в САЩ, Джил Байдън и коя е новата Първа дама в Белия дом

Джил Байдън - от учител до новата Първа дама на САЩ

Какво не знаем за съпругата на новия американски държавен глава

В своята първа реч след победата на изборите Харис заяви с увереност, че може да е първата, но няма да е последната жена на поста вицепрезидент. И сега всички очакват с нетърпение промяната, която изборът й ще донесе.