Той има много прякори - Дизел, Големият Аристотел, Големият Баришников, Супермен. Заради него баскетболната асоциация променя начина, по който се произвеждат баскетболните кошове, за да могат да издържат на мощта му. 

Шакил О'Нийл, децата му и защо е решил да ги лиши от наследство

Още едни звездни наследници остават без милиони

"Ние не сме богати, аз съм богат"

Шакил О"Нийл е част от историята на NBA като един от най-добрите играчи. Това той демонстрираше през цялата си кариера в най-престижната лига в света, която напусна преди 13 години. Време, в което бившият играч остана близо до лигата като коментатор и от което се възползва и да се отдаде на на други страсти, като колите и различни бизнес начинания. Оказва се обаче, че с годините баскетболната легенда е натрупал доста излишни килограми, които започват да му пречат.

Сега Шакил О'Нийл споделя с феновете за драстичното си отслабване, след като получава множество проблеми със здравето. Бившият баскетболист разкрива, че е отслабнал близо 25 килограма в ново интервю пред ET Canada.

"Не знаех разликата между въглехидрати и протеини. До 50 години не знаех", признава баскетболистът.

По думите му в момента тежи 159 килограма, но иска да смъкне още, създавайки си нови цели всеки ден, за да подобри здравето си. 51-годишната баскетболна легедна иска да тези около 140-145 килограма и да достигне момента, в който ще вижда върху себе си коремни плочки.

"Засега имам само пет, така че ми остават още седем, защото искам да сваля тениската си за социалните мрежи", шегува се О'Нийл.

Що се отнася до причината, довело до желанието му за отслабване, баскетболистът казва, че е започнал да става доста закръглен и дори не е можел да се качва и слиза по стълбите. "Не ми харесваше начинът, по който изглеждах в огледалото. Казах си, че трябва да отслабна с няколко килограма и го направих", разкрива още той.

Шакил О'Нийл, Айм Удока, Адам Лавин и какво каза за изневерите

Съжалява ли Шакил О'Нийл, че е изневерявал

Баскетболистът с коментар

О'Нийл сподели прогреса си във видео, което публикува в Instagram миналия месец. На него легендата на NBA къса тениската си и показва мускули. След това прави няколко пози, присъщи на бодибилдърите, за да се похвали с напредъка си пред своите фенове. Той отбеляза треньора Фил Хийт, който е седемкратен носител на титлата Мистър Олимпия, печелейки я за първи път през 2011 г.