Най-голямата новина в технологичната индустрия в последните седмици е намерението на Илон Мъск да купи социалната мрежа Twitter за 44 милиарда долара. Сделката все още не е приключила и, според самия Мъск, за това ще трябват още два-три месеца.

Илон Мъск, Twitter и какво предвижда да промени в платформата милиардерът

Новите правила на Илон Мъск за Twitter

Кой и за какво ще плаща

Ще позволили ли обаче милиардерът Доналд Тръмп да се завърне в Twitter?

Според интервюто, което 50-годишният основател на Tesla и SpaceX даде пред Financial Times, той ще позволи на Тръмп да ползва профила си в социалната мрежа. Според него решението перманентно да бъде забранено на бившия президент да ползва Twitter е "морално грешно и доста глупаво".

Снимка 570111

Източник: EPA/БГНЕС

"Бих премахнал тази перманентна забрана, но все още не притежавам Twitter, така че това няма да се случи непременно", цитират Мъск ВВС. Според милиардерът забраната не е попречила на Доналд Тръмп да прокарва посланията си, напротив.

Снимка 568310

Източник: GettyImages

От ВВС припомнят й, че самият Тръмп заяви пред Fox News, че дори и да му позволят, той няма да се върне в Twitter, а ще ползва собствената си социална мрежа Truth Social. Мъск пък се похвали, че е разговарял с Джак Дорси - основателят на Twitter, и двамата са на едно мнение за перманентните забрани.

Truth Social и стартът на социалната мрежа на Доналд Тръмп

Завръща ли се Доналд Тръмп

И какво знаем за старта на собствената му социална медия

"Те трябва да се случват изключително рядко и да са запазени за ботове или фалшиви профили." За нелегални или подбуждащи насилие, и омраза публикации ще има временна забрана и изтриване на съответните постове, коментира Мъск пред Financial Times.