Трябва да признаем, че колкото и крещяща да беше мегаломанията му и колкото вредно поведението му в социалните мрежи, Доналд Тръмп отчасти ни липсва. Няма да е задълго обаче, защото сам е подготвил триумфалното си завръщане.

Доналд Тръмп, TRUTH Social и собствената социална медия, която разработва

Тръмп прави собствена социална мрежа

Очаквахме го

От 21 февруари е активна собствената му социална мрежа, кръстена красноречиво Truth Social.

За момента тя е достъпна само на територията на САЩ и Канада, като приложението може да бъде изтеглено единствено през app store-a на Apple. Още от първият ден обаче започнаха и проблемите.

Доста потребители не са успели да се регистрират и са получили съобщение, което гласи, че заради повишения интерес те са "в листата на чакащите". Други технологични проблеми с приложението накараха отговорният за него в екипа на Тръмп Девин - Нунес, да обещае, че то ще работи "напълно" до края на март.

Най-забавната част около пускането на Truth Social беше, че новината за това беше съобщена от Доналд Тръмп-младши в Twitter - социалната мрежа, където баща му беше блокиран. Всъщност Truth Social поразително прилича на Twitter като функционалност и интервейс, което едва ли учудва някого.

В технологичната сфера обаче са скептични към Truth Social. "На Twitter му трябваха години да развие платформата си и да създаде аудитории", коментира Даръл Уест от Brookings Institution пред ВВС. "Мисля, че Тръмп ще открие, че е много по-трудно, отколкото си мисли. Ако беше лесно, щеше да е пуснал платформата си преди шест месеца."