За Хилария Болдуин коледните празници не минаха мирно и спокойно. Йога инструкторката и съпруга на Алек Болдуин се оказа в центъра на противоречие, разразило се в социалните медии. А причината за него се оказа предполагаемият й испански произход.

Всичко започна с няколко скорошни видеа на 36-годишната Хилария, публикувани в профила й в Instagram. В тях тя говори типичен американски английски без помен от испанския акцент, с който бяха свикнали някои от последователите й.

Противоречията се задълбочиха от факта, че тя настоява, че семейството й е от Испания, а в биографичната справка на мениджмънта й е упоменато, че е родена в Майорка. В едно от видеата обаче тя казва, че е родена в Бостън.

Същото твърдят и нейни бивши съученици от гимназията в града. "Бях съученик с Хилари Хейуърт Томас и тя никога не е имала акцент. Беше типичната гимназистка от североизточните щати", пише Дейвид Голан в Twitter.

Покрай цялата история с произхода й, чиято испанска връзка явно се появява само като екзотична подправка, цялата фамилия Болдуин се хвърли да я защитава. Съпругът й Алек написа, че в днешно време хората си мислят, че могат да говорят каквото си искат.

Доведената й дъщеря Айрленд Болдуин, която не е чужда на скандалите онлайн, пък написа в стори в профила си в Instagram: "Толкова е жалко, че някакви хора искат да си играят на детективи и да се ровят така в живота на другите."