Оказва се, че за кратък период от време доста от членовете на кралското семейство се оказаха в САЩ. Принц Хари и Меган Маркъл живеят там, но в първите дни на декември там бяха и принцът, и принцесата на Уелс.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Earthshot Prize и колието на лейди Даяна, с което е принцесата на Уелс

Когато всички погледи са привлечени от Кейт Мидълтън

Принцесата на Уелс с напомняне за принцеса Даяна

Докато Уилям и Кейт присъстваха в Бостън на поредица от събития, Софи - съпругата на брата на крал Чарлз принц Едуард, беше във Вашингтон.

Там херцогинята на Уесекс, каквато титла носи Софи, получи награда на името на Хилари Родъм Клинтън за работата си в борбата със сексуалното насилие над жени в конфликтни зони.

57-годишната Софи присъства на церемонията, която се състоя в Института за жените, мира и сигурността към Джорджтаунския университет. Тя изнесе и кратка реч, в която заяви, че работата й с жени-активисти е едно от нещата, с които най-много се гордее.

Сред останалите жени, които също бяха отличени от Хилъри Клинтън, беше и първата дама на Украйна Олена Зеленска. Наградите на името на бившата първа дама на САЩ отличават хора, които се борят за правата на жените и за мира на планетата.