Проливният дъжд над Лондон вече на два пъти отлага първия мач на Григор Димитров на турнира на трева от ATP 500 в "Куинс".

Григор Димитров, фенките и една снимка

Григор Димитров и лудите по него фенки

Колко харесван е родният тенисист

Прогнозите сочат, че днес, 20 юни, българинът най-после ще може да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. Надяваме се повече дъжд да няма, за да можем да видим Гришо в действие в късния следобед.

Преди няколко часа обаче в официалната страница на ATP във Facebook се появи доста интересно видео. От Асоциацията на професионалните тенисисти сравниха Григор с Роки Балбоа.

Кадрите от видеото показват част от тренировъчния процес на тенисиста, но умело са преплетени с такива от филмите със Силвестър Сталоун. За да може насладата да бъде пълна, дори е включена музика от филма.

Постът в социалната мрежа пък е отправен с посланието, че Григор има окото на тигъра. Звучи малко странно, но това е препратка към емблематичната песен от филмите за Роки - "Eye Of The Tiger" на Survivor.

Григор Димитров и мотивиращото му послание

Мачкай, Гришо

Григор Димитров няма никакво намерение да се отказва

Очевидно, от ATP смятат, че Гришо притежава несломимия дух на Роки, а ние се надяваме, че той още днес ще им покаже, че не грешат.