Forbes отново пусна годишната си световна класация на милиардерите, а Кайли Дженър отново е най-младият милиардер на планетата, успял да натрупа сам богатството си.

Да, най-младата - тя е само на 22 години. Да, натрупала е сама състоянието си - въпреки известното си семейство, Кайли не наследи бизнеса си, а го изгради. И да, милиардер - има повече от 1 милиард долара.

Дженър попадна в списъка на милиардерите за първи път през март 2019 г., след което допълнително подсигури мястото си през ноември, когато се съгласи да продаде 51% от своята Kylie Cosmetics на козметичния гигант Coty Inc. за 600 милиона долара.

Сделката, която приключи през януари, оценява бизнеса й на около 1.2 милиарда долара. Паричните средства от продажбата и оставащият й 49% дял от компанията правят Дженър един от едва 2095 души в света с десетцифрено богатство.

Снимка 367881

Източник: Instagram / Forbes

"Не съм очаквала нищо. Не предвиждах бъдещето", признава Дженър пред Forbes, като допълва, че се чувства наистина добре от признанието. Кайли не крие, че именно влиянието й в социалните мрежи е в основата на успеха на бизнес начинанието й. 

Тя стартира козметичната си империя през 2014 г., като бързо превърна социалните си мрежи в успешно средство, за да изкарва пари. Кайли плати на външна компания, за да произвежда комплекти червила и гланцове за устни с марка Kylie, които пусна за продажба именно в профилите си в социалните мрежи.

Първата партида от 15 000 комплекта се разпродаде в рамките на една минута, което беше само началото на бъдещите успехи за риалити звездата.

Кайли Дженър, коронавирусът и новото начинание на риалити звездата

Тихата война на Кайли Дженър с COVID-19

С какво ще помогне риалити звездата