Ева Лонгория е от онези жени, за които казваме, че възрастта е без значение. 46-годишната актриса стана майка преди близо три години, но след късното за някои раждане, бързо възвърна спортната си форма.

Ева Лонгория, Searching for Mexico и кулинарната поредица на CNN за Мексико

Ева Лонгория по следите на мексиканските си корени

Какво е новото начинание на актрисата

И като жена със самочувствие, която иска да го вдъхне и на другите майки, звездата от "Отчаяни съпруги" често демонстрира колко добре изглежда. Направи го и преди дни на корицата на списание Woman's Health, където позира за серия от невероятно секси снимки и ни показва страхотната си фигура по бански.

В интервю за списанието тя споделя, че тренира всеки ден по един час и се стреми да се храни здравословно, за да се поддържа във форма, като уточнява, че не го прави само заради физическото си здраве, но и заради психическото.

"Упражнявам се с наистина тежки тежести, като клекове с поне една 25-килограмова плоча и тласъци с бедрата с 50-килограмови тежести. Усещам, че тялото ми най-много се променя, когато правя това - следя си пулса и мога да видя какво точно се случва", споделя актрисата.

Ева Лонгория не крие, че има пристрастия и към батута, като се старае всеки ден да отделя по 30, 40 минути за скачане.

"Кара ме да бъда тук и сега. Трябва да сте наистина фокусирани и да запомняте движенията. Постоянно се сменят страните, затова трябва да се внимава, което страшно много ми харесва", уточнява Лонгория.

Освен с тежести и скачане, актрисата се поддържа във форма и с йога. За нея е важно постоянно да предизвиква тялото си и то да бъде в движение. Дори когато пътува, тя се старае да отделя време, за да се раздвижи и разтегне, дори и да е само с разходка.

Що се отнася до храненето, тя на драго сърце разказва и за любовта си към кулинарията и защо често показва как готви в социалните мрежи. Споделя, че е израснала съм в ранчо, където тя и семейството ѝ са ядели това, което земята ражда и според сезона.

"Когато беше тиквеният сезон, ядяхме тикви и то в продължение на няколко месеца. Така изградих по-специално отношение към храната. За мен готвенето е като терапия, наистина ми действа успокояващо".

Меган Маркъл, Дженифър Анистън, Ева Лонгория, Джулия Робъртс - 11 кулинарни трика на 11 известни личности

Как да готвим като Меган Маркъл

Кулинарните тайни на звездите

Актрисата коментира, че често готви боб, който е богат източник на протеин, като обожава и карфиол под различни форми. Като истинска мексиканка, Ева Лонгория не крие и пристрастията си към гуакамолето и такосите, като признава, че понякога се изкушава с пуканки и чипс.