Кулинарно-пътешественическият жанр стана обичан и популярен най-вече заради няколко поредици на покойния Антъни Бурдейн, който показваше не само храната на различни места по света, но и как тя е свързана с историята, народопсихологията и промените в съответната страна.

Антъни Бурдейн с шест посмъртни награди Emmy

Антъни Бурдейн с шест посмъртни награди Emmy

Шоуто му Parts Unknown беше отличено

След неговите No Reservations и Parts Unknown беше въпрос на време да се появят и други подобни предавания.

Едно от тях е поредицата Searching for Italy, в която актьорът Стенли Тучи тръгва по следите на италианските си корени и изследва няколко кулинарни региона на Италия. И след това дълго встъпление стигаме до същинската новина.

CNN са одобрили spin-off, който ще се нарича Searching for Mexico. А в търсене на най-хубавата и типична мексиканска храна тръгва Ева Лонгория. Пред Deadline актрисата казва, че се гордее с мексиканските си корени.

"Голям фен съм на пътешествието на Стенли из Италия - той вдигна високо летвата. Нямам търпение да накарам всички да се влюбят в храната на Мексико," казва Лонгория. Тя ще обиколи няколко региона в страната, като със сигурност ще видим как се приготвя популярния сос моле, както и как се събира агаве за направата на текила.