След броени дни (на 19 май) принц Хари и Меган Маркъл ще станат законни съпруг и съпруга. Подготовката за големия ден тече с пълна сила, а паралелно с нея не спират и ремонтите в бъдещия дом на двойката.

Още през есента на 2017 г. започна мащабен ремонт на апартамента с 21 стаи, който е точно до този на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Така съвсем скоро двамата братя ще си бъдат и съседи.

Херцогът и херцогинята на Глостър отстъпиха тази част на двореца веднага след обявяването на годежa, за да се настанят в нея бъдещите съпрузи. А в близост до двете млади семейства е и частта на кралица Елизабет Втора и принц Филип.

Въпреки предсватбената треска, принц Хари следи отблизо ремонтните дейности на новия му, първи семеен дом. В момента се извършва пребоядисване и реконструкция на покрива и комините на апартамента. Очаква се всичко да бъде готово до сватбата на 19 май и двамата с Маркъл да се нанесат веднага след нея.

Снимка 355096

Източник: Facebook / Great British Tea Party

Към настоящия момент годениците обитават по-отдалечено крило на двореца, носещо името Nottingham Cottage. Там за известно време живяха и Уилям и Кейт преди сватбата си.

Родителите на Меган Маркъл на среща с кралицата преди сватбата

Родителите на Меган Маркъл на среща с кралицата преди сватбата

Какво още разкриха от двореца Кенсингтън

От само четири стаи, които сега са им на разположение, скоро със сигурност ще им стане доста по-широко. Както приляга на едно кралско семейство.