Днес следобед на официалния сайт на британския кралски двор бе публикувано обстойно прессъобщение във връзка с предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл.

В него се дава информация за самото събитие и се разкриват важни подробности, около които се генерираха редица спекулации в последните дни.

В отворено писмо към принц Хари братът на Меган Маркъл заяви, че нито той, нито родителите им са поканени на сватбата. Това е категорично опровергано в изявлението на Кенсингтън, но само за майката и бащата на булката.

"Принц Хари и госпожица Маркъл нямат търпение да посрещнат нейните родители в замъка Уиндзор за сватбата. Томас Маркъл и Дория Рагланд ще пристигнат във Великобритания по-рано през седмицата преди събитието. Така ще могат да прекарат време със семейството на принц Хари, включително и с кралица Елизабет Втора", пише в прессъобщението.

Родителите и на двамата младоженци ще имат своята важна роля в сватбения ден. Сутринта Меган Маркъл ще бъде в компанията на своята майка, подготвяйки се да отиде към олтара. Именно госпожа Рагланд ще я придружи дотам. 

Братът на Меган Маркъл с предупреждение към принц Хари

Братът на Меган Маркъл с предупреждение към принц Хари

Ответен удар

Подчертава се, че бъдещата съпруга на принц Хари е много щастлива от факта, че ще може да сподели този значим момент от живота си със своите родители. Младоженците и гостите на церемонията ще си спомнят и за покойната принцеса Даяна благодарение на сестра й Джейн, която ще произнесе реч в нейна памет.

В големия ден се очаква първите гости да започнат да идват в двореца Уиндзор още в 9:30 ч. Членовете на кралското семейство ще бъдат на мястото на събитието към 11:30-12 ч. Младоженецът и неговият брат и кум принц Уилям ще пристигнат пеша, както традицията повелява.

Меган Маркъл ще потегли заедно с майка си от тайното място, където ще нощуват предишната вечер. Булката ще има една спирка преди да се присъедини към гостите в храма. Тя ще пристигне заедно с принц Джордж и принцеса Шарлот. Церемонията ще продължи около час.

След това принц Хари и Меган Маркъл - вече законни съпруг и съпруга, ще се качат в избраната от тях каляска, за да обиколят улиците на Уиндзор в рамките на около 25 минути. Още подробности относно сватбения ден се очаква да бъдат разкрити в следващите дни.