Докато въздишаме по секси формите на Емили Ратайковски, сякаш забравихме колко отдадена е тя, когато може да защитава различни каузи. Актрисата и модел неведнъж е заставала публично в подкрепа на правата на жените, имигрантите, LGBT хората и движението Black Lives Matter.

Емили Ратайковски, Lil Nas X, Black Lives Matter и защо моделът е срещу споделянето на черни снимки

Емили Ратайковски срещу новото движение в социалните мрежи

Моделът има да ни каже нещо съществено

Преди дни тя отново показа, че не е безразлична към чуждите проблеми, а в случая, понеже става сума за деца, постъпката ѝ предизвика истински фурор.

Два юношески баскетболни отбора в малко ирландско крайбрежно градче скоро ще могат отново да тренират, благодарение на американския супермодел. Ратайковски е откликнала на молбата за спонсорство на отборите за момчета под 15 г. и под 16 г. на баскетболен клуб Bantry в окръг Корк.

Всички се запитахме каква е връзката на Емрата с малкото ирландско градче. Семейството на супермодела отдавна е част от общността на Бантри. Родителите ѝ имат къща в града, а баща ѝ Джон е играл в баскетболния клуб преди двадесетина години, обяснява треньорът на момчетата Пат Къран пред BBC. Заради пандемията и много фалити на бизнеси в района клубът този път не успял да си осигури спонсори.

Тогава треньорът разговарял с бащата на Ратайковски и го попитал дали дъщеря му би проявила интерес да спонсорира младите спортисти. Бащата ѝ изпратил съобщение и пет минути по-късно получил отговор "Абсолютно, с радост ще го направя".

Емили Ратайковски, Харви Уейнстейн, делото за сексуален тормоз и какво ядоса модела

Защо Емили Ратайковски напсува Харви Уейнстейн

Моделът не мисли, че има справедливост и правосъдие

Новината за подкрепата ѝ "подпали" групите на отборите в Snapchat, казва треньорът. С финансовата подкрепа от манекенката ще бъдат купени нови спортни екипи на състезателите и ще се покрият разходите за тренировките им за следващите две години.

Емили Ратайковски, Алабама, законът за абортите и защо моделът е срещу него

Голият протест на Емили Ратайковкси

Емрата не е съгласна със закона, забраняващ абортите в Алабама

Но според треньора, за момчетата жестът на Емили Ратайковски означава много повече от пари. Нейното „силно чувство за социална справедливост" е вдъхновение за младите играчи на клуба.