През последните няколко дни в социалните мрежи (най-вече в Instagram) почти всички известни личности, които следваме, решиха да споделят хаштага Black Lives Matter. По принцип всеки човек може да изрази подкрепата си за борбата срещу расизма, като сподели черна снимка и #BlackOutTuesday.

Холзи, Теса Томпсън и звездите, които се включиха в протестите след смъртта на Джордж Флойд

Звезди на протест

Всички искат справедливост за Джордж Флойд

Всичко това се случва в разгара на протестите в САЩ след смъртта на Джордж Флойд, който почина след като при арест полицейски служител притиска с коляно врата му към земята, оставяйки го без въздух.

Към този момент Емили Ратайковски не е решила да се включи към набиращия все по-голяма популярност хаштаг. Няма и изгледи да го направи.

В Twitter моделът разкритикува идеята да се споделя черна снимка. Според Ратайковски това е просто прекалено лесно и неангажиращо. Твърди, че вижда как хора, които не са споделяли нищо от години в социалните мрежи, сега споделят черна снимка с въпросния хаштаг.

"Нашето мълчание беше смущаващо и сега можете да се чувствате доволни от себе си, докато правите нещо минимално." Според Емрата това е най-лошият начин, по който може да се привлече внимание в социалните мрежи.

Емили Ратайковски, депресията и защо 2019-а бе най-трудната й година

Когато Емрата не остави нищо скрито от себе си

Емили Ратайковски - такава, каквато не я познаваме

Емили Ратайковски дори смята, че подобно нещо е опасно, защото именно социалните мрежи са се превърнали в един от малкото достоверни източници на информация, а с подобни действия бива "запушван".

На същото мнение е ѝ рапърът Lil Nas X. Изпълнителят на "Old Town Road" пише в Twitter, че разбира добрите намерения на хората, които публикуват черни снимки в подкрепа, но това не помага.

Емили Ратайковски, Харви Уейнстейн, делото за сексуален тормоз и какво ядоса модела

Защо Емили Ратайковски напсува Харви Уейнстейн

Моделът не мисли, че има справедливост и правосъдие

Lil Nas X смята, че точно в този момент трябва да се окаже най-голям натиск, за да се стигне до промяна, а това няма как да се случи, когато се публикуват черни снимки. Вместо това той призовава всички да публикуват информация, която да е полезна, пише Metro.