Медиите и социалните мрежи правят възможно всички по света да видят какво се случва в доста американски градове през последните дни - хората са на улицата и протестират за нещо, което една толкова развита страна като САЩ трябва да има - равни права.

Недоволството беше събудено след поредния полицейски арест, при който е убит афроамериканец. В този конкретен случай в социалните мрежи беше разпространен запис на това как полицай буквално задушава Джордж Флойд, докато той е проснат на земята и се моли за глътка въздух.

Леброн Джеймс, Ахмауд Арбери и как едно убийство разгневи Краля

Как едно убийство разгневи Леброн Джеймс

В какъв свят живеем...

Едва ли има човек, останал равнодушен на видяното, едва ли има такъв, който да не се запита: защо животът на едни е по-ценен от живота на други. И то само въз основа на цвета на кожата.

Ето защо много хора излязоха по улиците, за да протестират, а това пък доведе до сблъсъци с полицията. Според LA Times, на протестите в поне 17 града са били забелязани и немалко известни личности.

Сред тях са Теса Томпсън, Холзи, J. Cole и Ариана Гранде.

Актьорът Кендрик Симпсън дори сподели в социалните мрежи нараняванията, които е получил, в следствие на употреба на гумени куршуми от страна на полицията.