По-широка популярност Джена Ортега доби с ролята си на Уенсдей Адамс в Wednesday. Сериалът на Netflix стана доста успешен и си спечели цели 12 номинации за награди Еми, а на 20-годишната актриса донесе номинация за най-добра главна женска роля в комедиен сериал.

Джена Ортега - не само актриса, но и продуцент на Wednesday

Джена Ортега с две дини под една мишница

Актрисата става и продуцент

Съвсем естествено е оттогава Джена Ортега да бъде все по-търсена за участие в нови продукции. В момента тя работи по "Бийтълджус 2", където си партнира с Уинона Райдър и Майкъл Кийтън. Снимките на филма започнаха на 10 май в Лондон, където актьорите няколко пъти бяха забелязани на снимачната площадка.

Междувременно се появиха твърдения, че към "Бийтълджус 2" ще се присъедини и Джони Деп, като се заговори, че той и 40 години по-младата от него Джена Ортега се срещат, пише Daily Mail.

Актрисата обаче не се забави с отговора си за циркулиращите предположения и категорично отрече да излиза с Джони Деп.

"Това е толкова нелепо, че дори не мога да се смея. Никога през живота си не съм срещала или работила с Джони Деп. Моля, спрете да разпространявате лъжи и ни оставете на мира", пише Джена Ортега в свое стори в Instagram.

Реакцията на актрисата изобщо не е изненадваща предвид резервираното ѝ отношение към социалните мрежи, в които доста се коментират предположения на фенове, често неоснователни.

Depp v. Heard - делото на Джони Деп и Амбър Хърд като документален филм в Netflix

Делото на Джони Деп и Амбър Хърд отново на преден план

Кога и какво ще видим в Depp v. Heard

В скорошен разговор с колежката си Ел Фанинг за поредицата Actors On Actors на Variety, Джена Ортега споделя, че въпреки всичко предпочита да се показва в онлайн пространството точно такава, каквато е, дори и понякога плачеща.