Вече е съвсем в реда на нещата в годината по няколко пъти някое заглавие да превземе Netflix и всички не само да го гледат, но и да говорят за него.

Wednesday, Netflix и рекордът по гледания, който сериалът на Тим Бъртън постави

Когато семейство Адамс превземе Netflix

Wednesday се оказа тотален хит

През последните седмици това е Wednesday, по-различната версия на Семейство Адам, режисирана от Тим Бъртън. И понеже интересът към сериала е голям от страна на абонатите на стрийминг платформата, съвсем нормално повече внимание да пада върху Джена Ортега, която влиза в главната роля.

Но понякога това внимание може да се окаже нож с две остриета. От интервю на 20-годишната актриса за NME става ясно, че както тя, така и целият екип, работил върху сериала, може да са нарушили уж стриктните протоколи на снимачната площадка, свързани с COVID-19.

Ортега споделя, че е била болна от COVID-19, когато е заснела една от сцените, за които всички фенове на сериала говорят - тази с танците. Актрисата допълва, че е било ужасно преживяване, защото се е чувствала зле. 

"Чувствах се сякаш ме беше блъснала кола и малък гоблин е спуснат в гърлото ми, за да драска по стените му." Джена Ортега казва още, че са ѝ били давани лекарства между дублите на въпросната сцена, защото са чакали резултата от теста за COVID-19.

Wednesday, Катрин Зита-Джоунс, Джена Ортега и първи трейлър на сериала на Тим Бъртън

Семейство Адамс - с нова история

Какво да очакваме от сериала Wednesday

MGM, който са основни продуценти на Wednesday, са потвърдили пред NME, че всички протоколи са били стриктно спазвани. И когато тестът на Ортега се е оказал положителен, тя е била изолирана от снимачната площадка.

Но това не се оказва достатъчно задоволително за някои хора. В социалните мрежи се надига вълна от недоволство от действията на екипа и актрисата. Поради факта, че въпреки симптомите ѝ тя е била допусната до снимачната площадка, пише The A.V. Club.