Месеци след като загуби срещу Джони Деп, Амбър Хърд подаде жалба до съда на Вирджиния. Искането й беше за отмяна на решението или за изцяло нов процес по мащабното дело за клевета срещу бившия й съпруг.

Оказва се обаче, че актрисата е размислила и далеч не иска да се впуска в още едно дълго и разточително дело, което по-всяка вероятност ще разкрие още от малките и много болезнени тайни и на двамата бивши. 

Затова и Амбър Хърд прекланя глава пред бившия си съпруг Джони Деп. Това става ясно от нейния Instagram профил.  36-годишната Хърд нарича решението да се споразумее с 59-годишния Деп "много трудно", добавяйки, че е последвало "много обмисляне".

"За мен е важно да кажа, че никога не съм избирала това. Защитих моята истина и по този начин животът ми, какъвто го познавах, беше унищожен. Оклеветяването, с което се сблъсках в социалните медии, е разширена версия на начините, по които жените биват повторно жертвани, когато надигнат своя глас", пише Хърд.

Амбър Хърд, Джони Деп и поредният ход на актрисата срещу бившия ѝ съпруг

Новият ход на Амбър Хърд срещу Джони Деп

Актрисата не се отказва

Хърд формулира споразумението като последна мярка, характеризирайки го като "възможност да се еманципирам от нещо, което се опитах да напусна преди повече от шест години и при условия, с които мога да се съглася. Не съм направила признание. Това не е акт на отстъпка. Няма ограничения или задръжки по отношение на гласа ми, който е все така силен", добавя тя.

Снимка 580850

Източник: GettyImages

Адвокатите на Деп казват в изявление, че Хърд плаща на Деп един милион долара като част от споразумението, уточняват от NBC.  Te добавят, че са "доволни да затворят официално вратата на тази болезнена глава за г-н Деп, който по време на този процес даде ясно да се разбере намерението му да извади истината наяве".

"Това дело никога не е било за парите", продължава изявлението. "Единодушното решение на журито и присъдата в негова полза срещу г-жа Хърд остават напълно в сила и плащането на един милион долара затвърждава нейното признание за стриктното преследване на справедливостта от страна на правната система."

Амбър Хърд, имотът Yucca Valley в Калифорния и защо актрисата е принудена да го продаде

Когато Амбър Хърд няма друг избор

Отчаяните времена изискват отчаяни мерки

Източник, близък до Деп, казва, че присъдата срещу Хърд все още може да бъде използвана срещу нея, ако тя направи неверни или клеветнически твърдения в бъдеще, противно на това, което е написала в изявлението си. Източникът добавя, че Деп ще използва плащането от Хърд, за да даде парите на няколко благотворителни организации, които ще бъдат посочени по-късно.

Снимка 598274

Източник: GettyImages

В изявлението си в социалните мрежи Хърд прави контраст между това как се развиват съдебните битки в Обединеното кралство и САЩ, като пише, че е "загубила вяра в американската правна система, където моите незащитени показания послужиха като забавление и храна за социални медии".

Хърд добавя, че в Обединеното кралство тя е оправдана от здрава, безпристрастна и справедлива система, където е защитена от необходимостта да дава най-лошите моменти от своите показания пред световните медии и където съдът установява, че е била подложена за домашно и сексуално насилие.

Амбър Хърд, Костиц, Майорка и в Испания ли се е преместила да живее актрисата

Тайният живот на Амбър Хърд

Къде живее в момента актрисата

В САЩ обаче "изчерпах почти всичките си ресурси преди и по време на процес, в който бях обект на съдебна зала, където изобилните, преки доказателства, които потвърждаваха моите показания, бяха изключени и в която популярността и властта имаха повече значение от разума и надлежен процес", казва тя. Добавя, че междувременно е изложена на такова унижение, че просто не може да го преживее отново.

Хърд казва, че уреждането на случая ще й позволи да прекарва времето си "продуктивно и целенасочено".

Снимка 578335

Източник: GettyImages

"Прекалено много години бях затворена в труден и скъп съдебен процес, който се оказа неспособен да защити мен и правото ми на свобода на словото. Не мога да си позволя да рискувам със сметка, която не мога да платя. И не става въпрос само от финансова гледна точка, но и за психологическа,  физическа и емоционална", пише още тя.

Хърд подписва изявлението си, като благодари на поддръжниците и адвокатите си за работата им по случая и обещава, че "няма да бъде заплашвана, обезсърчена или разубедена от случилото се да говори истината".

Амбър Хърд, Джони Деп и новото дело, което завежда актрисата срещу бившия си съпруг

Амбър Хърд има още неразкрити тайни за Джони Деп

Актрисата не се отказва

"Никой не може и никой няма да ми вземе това. Гласът ми завинаги остава най-ценният актив, който притежавам", категорична е актрисата.