Близо два месеца след като Джони Деп спечели скандалното си дело за клевета срещу Амбър Хърд, актрисата тихомълком продаде своя пустинен оазис в Калифорния, потвърждава The New York Post.

Имението Yucca Valley с три спални и три бани, разположено върху 24 дка земя в Калифорния, е продадено, без да се предлага на пазара за имоти. Документите за собственост показват, че на 18 юли къщата е продадена за 1.05 милиона долара.

Новите му собственици са базираните в Ню Джърси Рикард и Карол-Жанет Йоргенсен, които са основатели на Jorgensen & Company LLC и притежават и други имоти в Невада. Не е ясно как Йоргенсен са открили извънпазарния дом или дали имат пряка връзка с Хърд.

Амбър Хърд, писането на мемоари и това ли е последният ход на актрисата, за да изплати дължимото на Джони Деп

Отчаяният ход на Амбър Хърд

Очевидно актрисата не може да плати на Джони Деп

Имението е с изглед към скали, хълмове и пустиня, като се предлага с мост, който води до беседка на планински склон. Само гаражът е с площ от 111 квадратни метра.

36-годишната Хърд купува имотът за 570 хиляди долара през 2019 г., което означава, че е на сериозна печалба.

Но като се имат предвид, че е осъдена да изплати 8.3 милиона долара на Джони Деп, след като беше призната за виновна в клевета от журито, всеки долар й е в помощ.

Актрисата от "Аквамен" трябва да покрие 10 милиона долара компенсаторни плюс 350 хиляди долара наказателни щети.

След насрещния иск, който тя заведе, в който Деп беше осъден да ѝ плати два милиона долара, както и според ограничението на Вирджиния за обезщетение, Хърд трябва да плати общо пет милиона долара - пари, които тя твърди, че няма.

Наскоро разпространени съдебни документи показват, че при развода Хърд е отхвърлила исканията на адвокатите си да търси половината от общо 33 милиона долара на Деп, които той печели от заснемането на четвъртата част от "Карибски пирати". Пари, които по закон ѝ се полагат, тъй като се придобити, докато двамата все още са били женени. 

В имейл, изпратен до съда, Хърд пише за решението си, че не желае да претендира за 16.5 милиона долара, защото "държи на думата си, че не става въпрос за парите".

И докато на Амбър Хърд очевидно ѝ се налага да продава имоти, за може да събере парите, които да изплати на бившия си съпруг, животът на Джони Деп се развива все по-добре, особено що се отнася до богатството му. 

Джони Деп, Friends and Heroes и как актьорът продаде свои картини на известни личности

Милионите, които Джони Деп спечели за часове

Наистина талант за милиони притежава този човек

Преди около седмица само за часове актьорът от "Карибски пирати" успя да продаде колекцията си от 780 картини. Платната вече имат нови собственици, а авторът им се сдоби със сумата от 3.6 милиона долара. Колекцията от картините на Деп носи името Friends and Heroes ("Приятели и герои") и включва поп-арт портрети на известни личности.