Един развод никога не е лек, в случая на Джони Деп и Амбър Хърд обаче си е направо кошмар без край. Двамата актьори вече няколко години са в съда и ту единият подава обвинения, ту - другият.

Илон Мъск и коментара му за делото на Амбър Хърд и Джони Деп

Делото на Амбър Хърд и Джони Деп - на чия страна е Илон Мъск

Милиардерът има мнение

От няколко седмици пък сме свидетели на новото дело помежду им. Деп съди Хърд за клевета, като иска от нея да му изплати 50 милиона долара. Сумата, според адвокатите на актьора, е изчислена на базата на щетите, които статията на Амбър Хърд във Washington Post му е нанесла. В нея актрисата твърди, че е била малтретирана и жертва на домашно насилие.

От своя страна тя също заведе контрадело за 100 милиона долара срещу Деп. Причината: твърденията на адвоката му, че в статията е излъгала.

Но съдебното жури вече взе своето решение. Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд в сряда, 1 юни, и журито му присъди 15 милиона долара обезщетение.

Снимка 576118

Източник: GettyImages

Деп получи десет милиона долара обезщетение и пет милиона долара наказателни щети по делото си за клевета. Журито също така присъди на Хърд два милиона долара за обезщетение за щети.

Присъдата е "огромна" правна победа за Деп и отхвърляне за Хърд, според правния анализатор на CNN Джоуи Джаксън.

"Това е огромна победа", казва Джаксън. "Това, което той трябваше да преодолее, беше проблемът с Първата поправка - че всички имаме правото да изразяваме своите мисли и мнения. Това, което те (съдебните заседатели - бел.ред.) казаха, беше, че, да, имате право на Първа поправка, освен ако не кажете нещо, което е невярно, не накърнява репутацията на някого и не му причинява щети."

Източници, близки до Амбър Хърд, потвърдиха пред NBC News, че Хърд планира да обжалва присъдата. Допълнителни подробности по жалбата не бяха предоставени.

Снимка 576117

Източник: GettyImages

Минути след като решението на съдебните заседатели беше прочетено, и двамата актьори публикуваха изявления в Instagram. Първата реакция дойде от Амбър Хърд.

"Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е съкрушено, че планината от доказателства не беше достатъчна, за да се противопоставя на непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Повече съм разочарована за това какво означава тази присъда за другите жени. Това е провал. Той ни връща назад във времето, когато щом една жена проговори открито, бива публично засрамена и унижена. Това отхвърля представата, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно", пише актрисата.

По-малко от час след като спечели, Джони Деп каза в изявление, че се чувства така, сякаш журито му връща живота. Но дали решението ще му помогне да си върне холивудската кариера? Според някои експерти по връзки с обществеността това остава да се види, коментират от NBC. 

Джони Деп, Амбър Хърд и шест възможни начина да приключи настоящето дело

Как ще завърши делото между Амбър Хърд и Джони Деп

Възможните сценарии

"От самото начало целта на това дело беше да се разкрие истината, независимо от изхода. Истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички, които останаха непоколебими в подкрепата си към мен. Чувствам се спокоен, като знам, че най-накрая го постигнах", признава Джони Деп.