Преди броени дни сватбените камбани се върнаха в Белия дом, когато внучката на президента Джо Байдън, Наоми Байдън - дъщерята на Хънтър Байдън и бившата му съпруга Катлийн Бюле, се омъжи за Питър Нийл пред 250 гости.

Джил Байдън, латиноамериканците и как първата дама на САЩ ги сравни с такос

Големият гаф на Джил Байдън

Какво обърка първата дама на САЩ

Това е единствената сватба, която се провежда на Южната морава, и едва 19-ата, случваща се в Белия дом. Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън присъстваха на целодневното празненство, с което отпразнуваха сватбата на Наоми (28 г.) и Нийл (25 г.), които се срещат за първи път през 2018 г., докато тя е студентка в юридическия факултет на Колумбийския университет.

Според The Washington Post, Наоми работи в адвокатска кантора в окръг Колумбия, а Нийл - в юридическия център за национална сигурност в Джорджтаун. Двамата живеят заедно на третия етаж на Белия дом.

От Vogue пуснаха и няколко снимки от красивата церемония. Усмихната пред камерата, виждаме Наоми, която носи дантелена рокля на Ralph Lauren с висока яка. Булката позира до новия си съпруг, облечен в тъмносин костюм от три части.

"Гледахме с радост как Наоми расте, открива коя е и изгражда такъв невероятен живот", казаха Джо и Джил Байдън в съвместно изявление, публикувано след церемонията. "Сега сме изпълнени с гордост да видим, че тя избира Питър за свой съпруг, и за нас е чест да го приветстваме в нашето семейство. Пожелаваме им дни, изпълнени със смях, и все по-дълбока любов с всяка изминала година. Поздравления Наоми и Питър! Обичаме ви", добавиха президентът и първата дама на САЩ в общ пост в Instagram.

Джо Байдън и решението му за опрощаването на студентски заеми в САЩ

Щедрият жест на Джо Байдън

Прекалил ли е президентът на САЩ

След официалното сключване на брака присъстващите бяха поканени на обяд в Белия дом. Малко подробности за церемонията обаче са публично достояние.

Наоми е кръстена на първата дъщеря на Джо Байдън, която загива още като бебе през 1972 г. при автомобилна злополука заедно с майка си Нейлия, отбелязват от Yahoo Life. Американски медии твърдят, че тя има силно влияние в частния кръг и го е убедила да се кандидатира на президентските избори през 2020 г.