За съжаление отпускарският период е към своя край и вече идва време за завръщане към офисите. Политиците също не правят изключение. Включително и тези в Америка.

Джил Байдън, латиноамериканците и как първата дама на САЩ ги сравни с такос

Големият гаф на Джил Байдън

Какво обърка първата дама на САЩ

В сряда, на 24 август, американският президент Джо Байдън вече се завърна към работните си задължения. Една от първите задачи, с които се захвана, бе да предприеме действия за опрощаване на по 10 000 долара студентски заем за всеки, който получава годишна заплата по-ниска от 125 000 долара.

Освен това, Белият дом предвидливо е планирал и още две мерки за справяне с дългосрочните проблеми с нарастващия студентски дълг. Едната е свързана с намаляване на плащанията чрез прилагане на план за погасяване, ориентиран към доходите, а другата пък цели да се намалят разходите за колеж, като някои от обществените колежи станат безплатни.

Още по време на кампанията си през 2020 г. Байдън насърчава идеята за опрощаване на определена сума студентски заеми, но тогава не е уточнявал точно колко. Сега обаче, след като вече е пристъпил към действия, собствените му съюзници започват да го насърчават да облекчи дългове дори в още по-големи размери - дори до 50 000 долара, пише Town&Country.

А изтъкната причина за изисканата по-висока сума са финансовите проблеми, които засягат работническата класа. Байдън обаче решава да не се вслушва в съвети и засега не смята да отстъпи от първоначалното си решение.

Джо Роугън, Доналд Тръмп и отказал ли е да го интервюира в подкаста си

Какво мисли Джо Роугън за Тръмп и Байдън

Ето какво мисли и комикът за Джо Байдън

Вероятно е обаче в някой момент да направи промяна в действията си, защото самостоятелното му решение несъмнено ще предизвика шумен отзвук.