С началото на мандата на Джо Байдън дойде и възраждането на една стара традиция в Белия дом - там да живеят и домашни любимци. Заедно с Първото семейство, във Вашингтон се пренесоха и двете им немски овчарки Чамп и Мейър.

Джо Байдън, немските овчарки Чамп и Мейър и пристигането им в Белия дом

Първите кучета на САЩ превзеха Белия дом

Четиринога радост

Предшественикът на поста Доналд Тръмп не делеше временния си дом с никакви животни и затова снимките на новия държавен глава с двете кучета предизвикаха голяма радост. Но тях продължи прекалено кратко, за съжаление.

Двете немски овчарки са върнати в резиденцията на семейство Байдън в Уилмингтън след няколко неприятни инцидента. Едно от кучетата е проявило агресия към персонала и агентите, които се грижат за сигурността на Първото семейство.

Имало е и друг инцидент, в който служител е бил захапан от Мейър, 3-годишната овчарка, като не се съобщава колко сериозно са нараняванията. Дружката му Чамп е на цели 13 години и няма подобни непристойни прояви, но е взето решение двете кучета да не се разделят, предава CNN.

Джил Байдън, разводът с Бил Стивънсън и какво мисли сега за него

Джил Байдън и щастието от развода

Съжалява ли за миналото новата Първа дама

Така Белият дом отново остана без домашни любимци, като на този етап не е ясно дали Първото семейство няма да реши да си вземе други, с които да запълни празнотата. Джо и Джил са свикнали да живеят с куче и надали ще издържат липсата.