Миналата седмица новоизбраният американски президент Джо Байдън официално встъпи в длъжност. Няколко дни след като той и съпругата му Джил пристигнаха и се установиха в Белия дом, дойде ред и на домашните им любимци да се запознаят с мястото, което ще обитават през следващите четири години.

Джо Байдън, кучетата на новото Първо семейство и новите домашни любимци в Белия дом

Кучетата отново превземат Белия дом

И един прецедент

Първото семейство посрещна двете си немски овчарки Чамп и Мейър в неделя, 24 януари. По думите на прессекретаря на Първата дама, едното куче се наслаждава на новото си легло пред камината, а другото не спира да обикаля из новия си дом, за да го опознае.

Двете кучета живеят с Джо и Джил Байдън вече 10 години. А пристигането им в Белия дом възстанови една дългогодишна традиция, която единствено Доналд Тръмп наруши - да има домашни любимци в дома на Първото семейство. Тя е започната от Томас Джеферсън, който си отглежда няколко мечета и присмехулник, предава CNN.

Освен това, Мейър е първото осиновено от приют куче, което прекрачва прага на резиденцията на американския президент. И това се превърна в поредния повод за радост сред феновете на Байдън.

Завръщането на кучетата в Белия дом бе приветствано и от бившата Първа дама и кандидат за президент Хилъри Клинтън. А Джил Байдън е заявила намерението си да си вземе и котка, защото знае, че тя ще се превърне в истинска интернет звезда. И тогава със сигурност няма да им е скучно и за момент...