Първата дама на САЩ Джил Байдън накара всички да говорят за нея. И то заради една целувка. И не, не става дума за такава между нея и американския президент Джо Байдън.

Джо Байдън, Джил Байдън, Еманюел Макрон, Брижит Макрон и как се забавляват двете семейства

Колко близки са Джил Байдън и Брижит Макрон

Забавления по президентски

Всъщност Джил Байдън целува съпруга на вицепрезидентката Камала Харис. Това се случва на специално събитие, точно преди речта на Джо Байдън "За състоянието на съюза". И както може да се очаква, многобройните присъстващи остават изумени.

От направено видео, което с шеметна скорост се разпространява из социалните мрежи и медиите, ясно се вижда, че първата дама поздравява съпруга на Камала Харис - Дъг Емхоф, но не с целувка по бузата, както може да се очаква, а с такава по устните.

Джил Байдън да се приближава към Дъг Емхоф и след приятелско ръкостискане между двамата следва бърза непринудена целувка по устните. Целувка, която много хора в социалните мрежи определиха като "недопустима".

Снимка 605747

Източник: GettyImages

"Целувчицата на съюза", е ироничният коментар на New York Post. Според вестника няма съмнение, че двамата участници в сцената са се целунали по устните.

Fox News също излъчва видео с коментар "Джил Байдън и Дъглас Емхоф се целуват". Келиан Конуей, която е съветник на Доналд Тръмп, използва случая да направи връзка с ограниченията, наложени заради пандемията от Covid-19. "Да, вирусът си отиде", написа Конуей в коментар, придружаващ снимката в Twitter.