С всеки изминал ден се убеждаваме, че няма по-подходящ човек за ролята на Аквамен от Джейсън Момоа. Физиката на актьора е само основата, на която стъпваме, а с принципите за опазването на околната среда - надграждаме. Защото именно те са другите общи характеристики между Момоа и героят му Артър Къри.

Джейсън Момоа, замърсяването, алуминият и защо актьорът се обръсна

Защо Джейсън Момоа се раздели с брадата си

Супергерой за пример

През април актьорът реши да обръсне брадата си (нещо, което не е правил от доста време), за да привлече вниманието ни към една инициатива. Според него, използването на алуминиеви кенчета, които са 100% рециклируеми, може да помогне за намаляване на замърсяването с пластмаса.

Сега Джейсън Момоа използва профила си в Instagram, за да изрази отвращението си от постъпката на двама рибари. Става дума за двама мъже от исландски риболовен кораб, които заснеха видео, от което се вижда как отрязват опашката на акула и я пускат отново във водата.

От видеото става ясно, че цялата тази ситуация им е изключително забавна, защото през цялото време се смеят. Това разгневи Момоа и той написа язвително обръщение в социалната мрежа.

Аквамен пише, че през живота си не е виждал нещо толкова жестоко и никога не е изпитвал желанието да нарани друг човек, както докато гледа видеото и слуша как двамата се смеят.

Нина Добрев в подкрепа на акулите

Нина Добрев в подкрепа на акулите

Защото те са важна част от екосистемата на океана

Джейсън Момоа се надява, че тази случка и последиците от нея ще променят мъжете и отношението им към всички живи същества, но в крайна сметка им пожелава да им се случи същото, което те са направили на акулата.

Няма как да не се съгласим с актьора, защото точно такива случаи са доказателство, че по-големи чудовища от нас, хората, няма.