Свикнали сме да виждаме брата на Кейт Мидълтън все усмихнат до уши и в компанията на любимите си кучета и красивата си годеница. Но Джеймс е поредният пример, че нещата често не са такива, каквито ги виждаме в социалните мрежи.

Джеймс Мидълтън, кучетата, фермата в Бъкълбери и рожденият му ден

Защо Джеймс Мидълтън пропусна погребението на принц Филип

Семейна идилия далеч от кралския двор

Той публикува две снимки с домашните си любимци и започна емоционалния си разказ с това, че са минали 1255 дни, откакто е бил диагностициран с клинична депресия. И признава, че това е бил първият път, в който е осъзнал важността на психичното здраве върху начина на живот.

Десет дни по-късно Джеймс решава просто да изчезне, като взима със себе си само своите кучета. Не казва на никого къде отива и се отправя към националния парк Lake District в Северозападна Англия.

Там плува в ледените води на езерото, изкачва заснежените склонове на планините и се опитва да изчисти съзнанието си. Крещи с цяло гърло, плаче и попива всичко, което природата му дава. И така постепенно натрупва сили да продължи борбата си.

Джеймс осъзнава, че природата е от ключово значение за нашето физическо и психично здраве. Затова и споделя снимки от изкачването на снежен връх с кучетата си, което смята, че е успяло да промени живота му. И оттогава го е правил още няколко пъти.

Сега битката на 34-годишния брат на Кейт Мидълтън с депресията продължава. Той е открил, че дългите разходки с кучетата му и отглеждането на пчели много му помагат да поддържа баланса, предава HELLO!

Джеймс Мидълтън, депресията и една откровена изповед

От какво е болен братът на Кейт Мидълтън

Една откровена изповед

Това не е първият път, в който Джеймс Мидълтън е откровен за своите проблеми с психичното здраве. Той е изказвал своята благодарност към сестра си Кейт, която му е оказала голяма подкрепа в трудни мигове и дори е посещавала когнитивно-поведенческа терапия с него.