Всички сме гледали Дженифър Гарнър като силна и опасна жена в "Наричана още" (2001-2006 г.), в "Daredevil: Дявол на доброто" (2003 г.) и в "Електра" (2005 г.). Последно я видяхме в "Peppermint: Ангел на възмездието", където не изневери на стила си да бъде мъжко момиче.

"Това е проектът, за който гарантирах, че мога да изпълня перфектно - мога да играя драма, правила съм го хиляди пъти. Казах им, че ще сгрешат, ако не ме вземат. Радвам се, че ме послушаха. В онзи момент чрез ролята нa Райли имах нужда да изразя себе си", казва Дженифър Гарнър.

Но тя обича да прави и завои в кариерата. За да не бъдем голословни, веднага привеждаме цели три примера: "Призраци на бивши гаджета" (2009 г.), "Денят на влюбените" (2010) и "Клубът на купувачите от Далас" (2013 г.).

Сега Дженифър Гарнър отново прави такъв завой - този път с комедийния сериал "Къмпинг", оригинална продукция на HBO. Тук тя играе Катрин - съпруга, майка и приятелка, част от компания, решила да отиде на къмпинг за няколко дни.

Снимка 382909

Източник: HBO

Идеята е да се отпразнува 45-ият рожден ден на съпруга ѝ с приятен уикенд сред природата. В плана са включени и семейните приятели, а самата Катрин е разграфила почивката до най-малкия детайл - просто защото обича да контролира всичко.

Подредената замислена от нея идилия обаче е на път да се срине, а планираната идея за невинен къмпинг - да се превърне във взривоопасна смес от характери.

Мариета Мелроуз, специален пратеник на HBO България в Лос Анджелис, се среща с Дженифър Гарнър, за да разберем повече за сериала и новото ѝ амплоа.

Свикнали сме да Ви виждаме като силното момиче или жената войн, а Катрин от "Къмпинг" е много по-емоционална... Беше ли Ви трудно да влезете в ролята? Да бъдеш актьор означава да влизаш в кожата на хора, различни от теб, да пробваш различни житейски роли. Не ме е страх да експериментирам, страшното е, когато правим едни и същи роли отново и отново. Всъщност, и преди съм участвала в комедии, но може би никой не ги е гледал (смее се). Например "Раждането на лъжата" или "Масло", както и други независими проекти с подобен хумор.

Не съм искала да играя майка, но съм благодарна за ролята на Катрин. Има нещо много специално в това майката да е център на историята, а нейната перспектива да е ключова в развитието на първия сезон на "Къмпинг". Но държа да кажа, че за мен Катрин е ужасна майка.

Приехте, защото Ви хареса промяната в типа персонаж или заради стила на проекта?Обикновено при мен нещата се случват от само себе си. Никога не получавам проекти, за които се боря активно. Разбира се, едно от изключенията е "Peppermint: Ангел на възмездието".

Когато обаче прочетох сценария на "Къмпинг", бях напълно шокирана, тъй като никога не съм си представяла, че Лина Дънам и Джени Конър - създателите на сериала "Момичета", ще искат да работят с мен. Просто стилът на "Момичета" е по-различен от всичко, което някога съм правила. Но изненадата беше приятна.

Снимка 382908

Източник: HBO

Има ли нещо конкретно, което Ви накара да приемете ролята, след като прочетохте сценария?Репликата "Искате да имам дисфункционално тазово дъно до края на живота си ли?". И това е най-кратката за тазовото дъно в сериала... Беше като "Анатомията на Грей", само че комедия с медицински термини.

Всичко в "Къмпинг" трябваше да звучи като казано по между другото, а с подобна тематика и лексика няма как да се импровизира. Затова и постоянно работих върху текста, а и бях забравила, че като снимаш сериал, имаш адски много материал.

На снимачната площадка на пълнометражен филм, дори и в тежък ден, го няма това напрежение - все пак работил си върху конкретната сцена с месеци. А при сериалите получаваш сценария няколко дни преди старта на снимките. За да се подготвя, се наложи да репетирам с дъщерите си, докато вършех домакинска работа.

Как се чувствахте в главната роля в "Къмпинг"?И сега, когато "Къмпинг" е вече реалност, не гледам на себе си като на главния персонаж в историята.

Наистина, сериалът стана това, което е, заради прекрасния подбор на актьори. И всеки един от тях има своите моменти в историята. Специално аз не съм чувствала напрежение от факта, че трябва да изграждам образ сама, напротив - "Къмпинг" е екипна работа.

Отдавна не бяхте приемали главна роля в сериал. Не бяхме Ви гледали в такава и във филм, а вече Ви видяхме в "Peppermint: Ангел на възмездието". Може ли да се каже, че това е голямото Ви завръщане в Холивуд?Избягвам да чета за себе си - не мисля, че е много здравословно. Да, върнах се на работа с пълна сила. Но медиите винаги интерпретират нещата различно от реалността.

В моя случай, децата ми имаха нужда от мен. Спрях да чета сценарии, защото исках да се фокусирам върху отглеждането им и да вложа енергията си в тях. След като нещата се стабилизираха и децата пораснаха, осъзнах, че ще полудея, ако не се върна на работа.

Имам късмет, че мога да си го позволя, когато преценя, че съм готова да го направя. Щастливка съм също, че все още има проекти, които са подходящи за мен, тъй като наистина отсъствах дълго време.

Първи епизод на "Къмпинг" е наличен на 15 октомври в HBO GO. Премиерата по HBO е от 22 ч.