Неведнъж Джеф Безос бе определян като истинският победител от пандемията, която преживяхме в последните месеци. Благодарение на ръста на продажбите в Amazon през месеците на самоизолация, състоянието му се увеличи в близо 40 милиона и достигна 151.7 милиарда долара.

Amazon, Джеф Безос и колко спечели най-богатият човек на света от началото на коронавирус пандемията

Джеф Безос - големият печеливш от пандемията

Пир по време на криза

Според скорошни изчисления, разводът на Безос с дългогодишната му съпруга е причината той да не стане първият човек, притежавал над 200 милиарда долара. Но пък сега друг рекорд не му се изплъзна.

През септември 2018 г., още преди развода, състоянието на предприемача достига най-високата си стойност - 167.7 милиарда. Сега обаче тази сума е подобрена. Днес, 2 юли, Безос официално е притежател на 172 милиарда - толкова, колкото не е имал досега. Данните са от ежедневния Bloomberg Billionaires Index.

Снимка 417578

Източник: GettyImages

Причината за новия връх е цената на акциите на Amazon на фондовите борси. С ръст от 4.4% те достигнаха цената от 2878 долара, което значително напомпа състоянието на основателя на сайта за онлайн търговия, предава Daily Mail.

Джеф Безос, Макензи Безос и коло пари щеше да има милиардерът, ако не се беше развел

Възможността, която Безос пропусна с развода си

Когато свободата ти е по-скъпа

Преди дни от Amazon обявиха, че ще похарчат 500 милиона долара, за да раздадат еднократна помощ от 500 долара на голяма част от работещите на първа линия в борбата с COVID-19. И това се приема като малък жест в замяна на огромната печалба, която онлайн търговецът генерира благодарение на пандемията.