Джеф Безос успя да остане най-богатият човек на света, дори след развода и финансовите сътресения, причинени от COVID-19. И докато раздялата със съпругата му Макензи му струваше доста, то от началото на годината собственикът на Amazon успя да си върне една част от загубеното.

За три месеца състоянието на Безос се увеличи с около 40 милиарда долара и достигна 151.7 милиарда, по последна информация на Forbes.

През юли 2019 г. Джеф и Макензи, които бяха съпрузи цели 26 години, постигнаха съдебно споразумение за развода си. Според него, предприемачът трябваше да прехвърли на вече бившата си жена приблизително 38 милиарда долара и 4% от акциите на Amazon.

Снимка 432651

Източник: EPA/БГНЕС

Близо година по-късно Макензи е все по-близо до титлата на най-богатата жена на света, като състоянието й се оценява на почти 52 милиарда долара. И на нея ръстът в продажбите на онлайн гиганта Amazon определено се отразиха добре, пише Fox Business.

Джеф Безос, Лорън Санчес и как брат й Майкъл се закани на милиардера

Кой се закани на Безос

Нова порция семейни драми

Но с развода Безос пропусна възможността да стане първият човек в историята, който притежава 200 милиарда долара. Поне засега, разбира се.