Добре ни е известно, че американският президент Доналд Тръмп въобще не се съобразява дали ще обиди някого по време на изказванията си. В повечето случаи няма и никаква цедка на устата. Доказателство са и едни от последните думи на президента са САЩ, които с шеметна скорост се разпространяват в медиите.

Доналд Тръм изрази възмущението си от факта, че южнокорейският филм "Паразит" е взел отличие за най-добър филм на тазгодишните Оскари.

"Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея и с търговията. И след всичко, те им дават награда за най-добър филм", коментира американският президент по време на митинг, като продължи да разсъждава на тези тема пред хиляди свои привърженици. Той изрази желанието си Америка да си получи обратно "Отнесени от вихъра", визирайки филмовата класика, получила Оскар най-добър филм преди 80-те години.

Робърт де Ниро, Доналд Тръмп, SAG Awards 2020 и политическата реч на актьора

Изложи ли се Робърт де Ниро

Добра идея ли са политическите речи

Доналд Тръмп обаче не спря дотук, а продължи с негативните си изказвания, като този път насочи вниманието си към  Брад Пит, който грабна Оскар за най-добра поддържаща роля за филма "Имало едно време в Холивуд".

Снимка 467901

Източник: GettyImages

При получаването на наградата си Пит шеговито вметна, че разполага с повече време за произнасяне на слово (45 секунди), отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън на процеса по импийчмънт в Сената.

"Паразит", Оскари 2020, постижението на филма и как влезе в историята

Филмът, който пренаписа историята на Оскарите

"Паразит" на Понг Джун Хо постигна немислимото

Именно заради тези думи по време на церемонията по награждаването, Доналд Тръмп не успя да стърпи гнева си, като в прав текст каза, че никога не е бил голям почитател на актьора, пише CNN.

"Голям умник се оказа този Брад Пит", заключва американският президент.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и годишнината от сватбата им

Спомени от сватбата на семейство Тръмп

Честита стъклена годишнина