В неделя, 19 януари, Робърт де Ниро беше почетен от Гилдията на филмовите актьори (SAG Awards 2020) с награда за цялостен принос към киното.

SAG Awards 2020, Чарлийз Терон, Марго Роби, Софи Търнър и най-красивите тоалети на наградите на Гилдията на филмовите актьори

Най-стилните актриси на SAG Awards 2020

Черно, блясък и фуксия

Актьорът беше повикан на сцената, за да получи отличието си, от друго голямо име - Леонардо ди Каприо. По принцип, в такъв момент повечето хора биха благодари на всички роднини до девето коляно и на всичките си колеги, но Де Ниро реши да се фокусира върху нещо друго.

Той нападна администрацията на Доналд Тръмп и заяви, че според него явно злоупотребяват с властта, дадена им от народа. Робърт де Ниро каза, че е негов дълг да говори за това и да дава гласност на възгледите си, защото има платформата, която милиони хора, мислещи като него, нямат. Дори цитира сам себе си, като повтори думите си от интервю за Variety.

Снимка 462557

Източник: GettyImages

Всичко казано от Де Ниро беше прието с аплодисменти от присъстващите в залата актьори, но някои медии не бяха съгласни с него. The New York Post определи речта на актьора като най-лошата част от церемонията.

Брад Пит, Дженифър Анистън, SAG Awards 2020 и моменти на близост между двамата

Брад Пит и Дженифър Анистън пак откраднаха шоуто

Любовта ръжда не хваща

Според изданието Робърд де Ниро не е трябвало да говори за политика на наградите, нито пък да цитира сам себе си.