Днес, 22 януари, Доналд и Мелания Тръмп празнуват годишнина от сватбата си. На същия ден преди 15 години те станаха законни съпруг и съпруга. А днес са Първото семейство на САЩ, за което целият свят говори.

Още тогава ги видяхме хванати за ръка, ходещи на разстояние един от друг, демонстриращи близост или държащи в неведение всички какво точно се случва между тях. Днес отношенията между Доналд и Мелания не спират да са все така гореща тема, но по случай празника им ще обърнем поглед към времето, когато бяха просто младоженци.

Сватбата, оценявана на повече от милион долара, се провежда в Палм Бийч, Флорида. Двамата първо се вричат във вярност в епископална църква край брега, а след това всички се отправят към имението Мар-а-Лаго, където е същинското тържество. Там е и изнесеният ритуал, който узаконява любовта на Доналд и Мелания.

Снимка 462716

Източник: GettyImages

Специално за събитието, балната зала на имението, оценявана на 35 милиона долара, е изцяло реновирана. Младоженците танцуват под огромни кристални полилеи, а всичко е в стила на двореца Версай.

Гостите на сватбата са над 350. Сред тях са десетки известни имена от спорта, шоубизнеса и политиката - семейство Буш, Хайди Клум, Пи Диди и много други. Всички те се наслаждават на петзвездно меню, приготвено от френски шеф-готвач. А скъпото шампанско не спира да се лее в чашите.

Снимка 462731

Източник: Facebook / Dan Zubkoff

Не по-малко забележителна е и сватбената торта. Тя тежи над 90 килограма, висока е 177 см и е покрита с над 3000 захарни рози. Това произведение на сладкарството на стойност над 50 хиляди долара обаче така и не стига до чиниите на гостите. То е просто за красота...

Снимка 462732

Източник: Facebook / Cedric Barberet

Няма как да не обърнем внимание и на самите младоженци. Мелания Тръмп е облечена в рокля на Dior, създадена специално за нея. В дрехата ръчно са инкрустирани над 1500 перли и скъпоценни камъка. Воалът е дълъг близо пет метра, а цената на тази булчинска рокля е над 100 000 долара. Естествено, допълнена е от съответните бижута с диаманти.

Снимка 462733

Източник: Facebook / Michael Solakiewicz

Роклята на Dior обаче се оказва прекалено тежка и трудна за носене часове наред, затова Мелания я сменя с друга, на Vera Wang, за вечерния купон.

Карли Клос, Джошуа Къшнър, Доналд Тръмп и за кого ще гласува моделът на президентските избори в САЩ

Роднината на Тръмп, която ще гласува против него

Изненадващи признания

В ръката си пък булката не държи традиционния букет, а семейна ценност - бяла броеница, която отговаря на условието булката да носи нещо старо. Църквата и балната зала обаче са украсени с достатъчно цветя, които да компенсират тази малка липса, пише Cheat Sheet.