Когато влиза в образа на Чарли Пейс в сериала от 2004 г. "Изгубени", Доминик Монахан не е готов за това, което го очаква в актьорската професия. Да, вече е бил известен от ролята си на братовчеда на Фробо Бегинс от трилогията "Властелинът на пръстените" (2001-2003 г.) Мери Брендифук. Но успехът, който идва и с "Изгубени", го превръща в истинска звезда.

"Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" и рап парчето по случай 20 години от излизането на филма

Когато хобитите станат рапъри

Парчето, което се появи по случай 20-годишнината от излизането на филма

И така, малко преди да стане на 30 години, на Доминик му се е наложило да се крие по улиците от обсебени фенове и дръзки папараци - точно като едни от най-успешните и разпознаваеми актьори в света. А това е нещо, което дотогава той не си е и помислял, че ще може да му се случи.

През двайсетте си години си актьорът все си е задавал въпроса: "Това ли е нещото, което бих правил до края на живота си, или в крайна сметка ще трябва да порасна и да си намеря подходяща работа?" Сега, когато е на 45 години, Доминик Монахан смята, че понякога човек може да пропусне важните неща в кариерата си, тревожейки се каква точно ще бъде следващата му работа.

Но с течение на времето и с напредването на възрастта, Монахан се научава да се наслаждава на всичко, което се случва около него в момента. Затова и рядко гледа собствената си игра на екран, пише People.

"Бил съм част от всички тези неща и моменти, не е нужно да ги повтарям, за да ги изживявам отново", споделя актьорът.

И макар да са изминали около 15 години откакто не е гледал нито един от филмите в трилогията "Властелинът на пръстените", Доминик признава през People, че не е гледал нито един епизод от шестте сезона на излъчвания до 2010 г. сериал "Изгубени".

"Наясно съм, че сериалът е добър и че очевидно хората продължават да го харесват и сега", казва той. "Ще продължат и да идват до мен с написано на ръката "Не е лодката на Пени" или ще ми казват, че Чарли е бил любимият им герой, или че децата им току-що са започнали да гледат сериала."

Днес Доминик Монахан играе детектив Пол Сарно в драмата Moonhaven на AMC+, озвучава основния злодей в подкаст сериала на Audible за Шерлок Холмс Moriarty: The Devil's Game.

The Rings of Power, "Властелинът на пръстените" и нов тийзър на сериала по вселената на Дж. Р. Р. Толкин

Ще ни разочарова ли сериалът по вселената на Толкин

Какво да очакваме от The Rings of Power

"Наясно съм, че това, че съм на снимачната площадка, ме прави щастлив актьор. Научих се да живея и за момента", завършва Доминик.