Първата част на трилогията "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" излезе на екран на 19 декември 2001 г. Филмът на Питър Джаксън спечели четири награди Оскар и събра над 900 милиона долара в бокс офисите по света.

Сега, 20 години по-късно, част от главните герои във филма решиха да отбележат подобаващо годишнината му с пускането на рап парче, към което реализираха и видео.

В клипа участие взимат не само четиримата "хобити" - Илайджа Ууд (Фродо), Шон Астин (Сам), Били Бойд (Пипин) и Доминик Монахан (Мери), но и още от звездния състав на актьорите във филма. Между тях са Хюго Уивинг (Елронд), Орландо Блум (Леголас), Анди Съркис (Ам-гъл) и Виго Мортенсен (Арагорн).

Снимка 349825

Източник: itunes.apple.com

Премиерата на видеото се състоя в "Късното шоу" на Стивън Колбер, който стои зад идеята за рап изпълнението и участва в самия клип. Актьорскяи състав си партнира изключително успешно с рапърите Метод Мен и Килър Майк, както и с музиканта Джон Батист.

Да си признаем, песента, а и видеото към нея, са се получили доста успешно. Не сме вярвали, че хобитите могат да рапират толкова добре.